El Omega 3 i l’omega-6 dins de la nostre alimentació

Abr 07, 16 El Omega 3 i l’omega-6 dins de la nostre alimentació

El cos humà és capaç de produir la majoria dels àcids grassos que necessita, amb excepció d’alguns com: l’àcid linoleic (LA), un àcid gras omega-6, i l’àcid alfa-linolènic (ALA), un àcid gras omega-3 d’origen vegetal. Atès que el nostre organisme no els pot produir i hem de incloure’ls en la nostra alimentació, se’ls coneix com àcids grassos essencials.

Per què cal afegir-los a la nostra alimentació?

Entre una llarga llista de beneficis al nostre organisme, el consum d’Omega 3 i Omega 6 en una adequada quantitat contribueix a:

  • Estabilitzar el metabolisme dels greixos en l’organisme.
  • Controlar el colesterol dolent (LDL) que deteriora l’estat de les nostres artèries
  • Els greixos Omega 3 (d’origen vegetal) i Omega 6 ajuden a tenir un cor sa, ajudant a controlar el nivell de colesterol.

omega 6

D’altra banda, l’Omega 3 (d’origen vegetal) i l’omega-6 contribueixen al desenvolupament dels nens en edat de creixement.

Com els trobem a les margarines?

En algunes margarines, com ara la margarina Tulipa, podem trobar àcids grassos essencials Omega 3 i Omega 6 gràcies als ingredients de la seva composició ajudant al creixement i desenvolupament dels nens.

L’Omega 3 es presenta en 2 formes diferents:

  • D’origen vegetal, que es troba en els olis vegetals de llavors, com l’oli de canola, soja i el de llinosa, ingredients que es poden trobar a les margarines.
  • I l’altra, d’origen animal, que es troba en el peix blau, com el salmó, la tonyina, el verat, les sardines i el arengada.

omega 3
L’Omega 6 és un altre àcid gras essencial, i es troba en els olis de llavors, com el de gira-sol, i en els productes elaborats amb aquests olis, com la margarina.

Així, els esmorzars i berenars amb margarina Tulipa ajudaran a que el nostre organisme compti amb àcids grassos essencials i serà, a més de saborós, saludable.