Els millors consells per tenir unes dents més blanques

Ago 29, 16 Els millors consells per tenir unes dents més blanques

Les dents ens ajuden a mastegar, parlar i somriure, però si no els cuidem bé, poden arruïnar el nostre rostre. Et donem els millors consells sobre com mantenir-los saludables i lluents.

Encara que l’enfosquiment de les dents és un procés natural del qual no es lliura ningú, a tots ens agrada tenir les dents blanques. I no és per menys, tant els homes com les dones se senten més atrets per les persones amb una dentadura més blanca. Les dents de cada persona són, en origen, d’un color diferent i amb el temps totes les dentadures es van enfosquint, però hi ha elements que acceleren el procés.

Agraïm a la web http://www.blanqueamientodentalblog.com/ per la informació facilitada per fer aquest post.

Les millors pràctiques per evitar les dentes grogues

1. Consumir begudes com el te, el cafè o el vi negre, i altres aliments amb un alt contingut en colorant

Raspalla’t immediatament després de menjar o beure aliments de color fosc, i usa un bon blanquejador dental casolà o acudeix al dentista. Menja aliments “detergent”: els aliments de consistència ferma o cruixent ajuden a netejar la dentadura mentre es masteguen, com ara les pomes, les pastanagues, etc.

2. Tabac

El tabac fa fosc gradual i significativament les dents contribuint directament al desenvolupament de malalties de la boca com ara la gingivitis i periodontitis, i ocasionant als fumadors problemes molt desagradables i visibles.

Per evitar l’aparició d’aquestes taques, raspalla escrupolosament les dents després de cada àpat durant almenys tres minuts. La higiene és clau per mantenir un somriure blanca i bonica. Fes gàrgares amb vinagre de poma. Fes-ho al matí, i després raspalla’t com de costum. El vinagre ajuda a treure les taques, blanqueja les dents i elimina els bacteris de la llengua i les genives.

millors secrets per tenir unes dents blanques

3. Les càries, els empastaments i la tosca

Realitza una visita anual al dentista per fer-te una revisió i evitar l’aparició de càries i / o altres problemes bucodentals. És recomanable també realitzar-se una tartrectomia o higiene dental cada 6-12 mesos.

¿Un consell d’expert? Neteja la teva llengua. Utilitza un raspador de llengua tots els matins per remoure la placa bacteriana que es forma en ella durant la nit. Canvia el teu raspall de dents, en cas contrari, l’únic que aconseguiràs és transferir bacteris a la boca.

4. Cops

Si et dones algun cop fort a les dents, aquest pot que afecti els nervis i els vasos sanguinis, el que fa que la dent adopti una tonalitat fosca amb el pas del temps. En cas de dubte, davant de qualsevol accident és millor anar al dentista. Pot ajudar a dissimular mitjançant materials estètics els petits defectes de color. A més hi ha la tècnica de blanquejament intern només per dents sense nervi.

5. Medicaments

Alguns medicaments, com la tetraciclina, poden afavorir la formació de taques a les dents. Per dissimular, prova amb una simple barra de llavis. Com? Tria un color corall mitjà o vermell clar. Aquests tons fan que les dents es vegin més blancs, mentre que els llapis labials de tons més clars tendeixen a ressaltar el color groguenc de les dents.

Quines opcions tinc per blanquejar les meves dents?

Actualment ofereixen una gran varietat de productes que prometen blanquejar les nostres dents, però ¿funcionen? Els dentífrics i altres productes blanquejadors contenen el mateix principi actiu, el peròxid d’hidrogen, un compost químic que s’usa com a blanquejador en tota la indústria, i que també utilitzen els dentistes en els seus tractaments per blanquejar. El que varia notablement entre un producte i un altre és la concentració d’aquest. Aquests són els més habituals:

Pastes de dents: Les pastes de dents blanquejadors solen contenir entre un 1% i un 1,5% de peròxid d’hidrogen. Aquesta quantitat és suficient per netejar les taques superficials de l’esmalt, però no serveix de res contra la brutícia que es va acumulant a l’interior de les dents.

Gels i tires blanquejadores: Els gels i tires blanquejadores que es poden trobar a qualsevol farmàcia són més potents que els dentífrics (i també més cars). La seva concentració de peròxid d’hidrogen està entre el 6% i el 10%. El seu efecte és més potent però si la brutícia és més profunda, no aconseguirà eliminar-la. També heu de recordar que ni dentifricis, ni gels, ni tires funcionen en els empastaments. A causa de la seva major eficàcia, cal anar amb compte en utilitzar-si volem que el resultat sigui uniforme.

Blanquejament a la clínica dental: Totes les clíniques dentals ofereixen tractaments estètics per blanquejar les dents, molt més eficaços que els citats anteriorment. Hi ha diversos mètodes principals que solen combinar-se:

Blanquejament dental amb llum freda o fotoactivació

Es tracta d’un tractament en consulta en què el dentista s’aplica a les dents peròxid d’hidrogen o peròxid de carbamida a una concentració de fins al 35%, aplicant després el que es coneix com a llum freda per enfortir el seu efecte.

Blanquejament dental a casa

Aquest tractament se sol aplicar abans o després de la sessió de llum freda. El dentista realitza un motlle de la dentadura del client i fabrica unes fundes creades a mida en les quals s’aplica el mateix producte blanquejador durant dues setmanes. Aquest tractament sol deixar les dents totalment blancs. Els professionals s’encarreguen de que tot surti bé, encara que hem de tenir cura de no passar-nos blanquejant les dents, ja que un ús excessiu del peròxid d’hidrogen podria acabar deixant-nos unes dents translúcids.

Blanquejament dental mixt

Aquest tractament combina les tècniques de fotoactivació i tractament a casa. En clínica s’aplica la tecnologia avançada que es reforça amb el tractament a realitzar a casa compost per un gel recuperador dental i un gel blanquejador. És la tècnica de blanquejament dental que ofereix els resultats més espectaculars en estètica dental si es combina amb el tractament amb fèrules.

Blanquejament intern

El blanquejament intern està indicat per a les dents que s’han enfosquit després d’una endodòncia (matar el nervi) i el seu objectiu és tornar la tonalitat a una dent en concret respecte a la totalitat. Només es pot fer en dents desvitalitzades i es realitza en diverses sessions a la clínica amb un procediment indolor que no necessita d’anestèsia.

Efectes secundaris després d’un emblanquiment

En la major part dels pacients no hi ha efectes secundaris, però alguns poden tenir sensibilitat. Aquesta va desapareixent després de diverses hores. Per evitar la sensibilitat, es recomana prendre un antiinflamatori abans del tractament i que començar a fer servir pasta de dents desensibilitzant una setmana abans.

Visita al dentista per mantenir les dents blanques, així podràs utilitzar el tipus de blanquejament més encertat en cada ocasió i obtindràs els millors consells per mantenir les teves dents bonics i sans.